Anekdoter från 2020 - Not 2

Idag är det den 26:e oktober 2020 och vi har nu levt med Covid sen i mars. För vår familjs del, så har mycket vatten runnit under bron. För en sak som Covid förde med sig, det var tid för reflektion. Tiden stannde liksom lite upp för många svenskar och världsmedborgares hem.
Vi slutade pendla till jobben, utan jobbade hemifrån. Det blev inte lika mycket middagar eller andra sociala tillställningar. Vi kunde, eller fick inte resa runt om i världen. Exempelvis fick vi ställa in vår bröllopsresa och vara glada om vi fick en vecka utanför Stockholms gränser sommaren som gick. 
 
Det var mitt i detta vi satte oss ner och kom fram till att vi, i alla fall för nu, var färdiga med Stockhol, pendling till jobb och lite mer meck i vardegen. Vi fick även det glädjande beskedet att vår dotter skulle bli storasyster. Så vi bestämde oss för att flytta till Helsingborg. Och om lite drygt två veckor, så bor vi nu där. Mitt barndomshem, min tonårsfylla och mina drömmars stad. Nära till allt och lite till. 
 
Världen i sig är fortfarande sluten och vart eller om vi får resa, varierar från dag till dag. Det är många nya fredsavtal på gång, och det är egentligen inga krig att höra talas om på nyheterna, om än de än finns. Jemen framförallt. Men det puttrar lite överallt. Det värsta är väl att till och med USA har ett spänt polariserat samhälle. Black Lives Matter-rörelsen symboliserar just nu hela USA:s historia, arv och förmåga att hantera kriser som denna. Joe Biden vs. Donald Trump. Det låter som en dålig såpopera, men det är på fullt allvar. Oavsett vem som vinner, så är nationalgardet just nu aktivt i vissa delstater, skogsbränder härjar och det finns stora beväpnade communities från både höger och vänster. 
 
Turkiet vill komma åt olja hos Grekland, Ryssland i artkis, Kina i hela världen. Kriser visar våra värsta och bästa sidor. Frågan är bara vem som där man bor får majoritet i vilken sida. 
 
I Sverige och norden har vi än så länge visat våra bästa sidor. En klok stat, med ett starkt företagsklimat. Det enda jag vet just nu är. Håll i, håll i och håll i. Men framförallt. I tider som dessa. Håll kursen på ditt syfte i livet. Då går det även i dåliga tider att brinna för det man gör. 
 
Om ett par år hoppas jag fortfarande vara den som skapar Win-Win, gärna runt om i hela världen. 
Låt oss hoppas på en fortsatt öppen värld. 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer