Att ibland stanna upp - En reflektion över året

Från vattenfall på Island, till som nu, en solstol på en träningsanläggning på Fuerteventura. Nyår är ett tillfälle att reflektera. Livets, personligen, troligen bästa år är till ända och idag söndag den 1 januari 2017 sammanfattas tankarna i en kortare text, så som följer. 

Saker föll på plats. Känslan av gemenskap, roliga stunder och fantastiska minnen att minnas. Allt inom ramen av att inte längre vara fångad i sina egna tankar. Begränsande tankar så som vad folk tror och tycker om en efter att ha agerat på olika sätt. Rädslan om att göra fel blir för var dag en mindre skugga av mig själv. Istället byts energin ut till att våga göra skillnad. I livet, på jorden och i medmänniskors jakt på en själ i ro. Texterna ni här läser är förvisso en del av min egen terapi. Att bearbeta mina egna tankar genom det skrivna ordet. Men det är också mitt sätt att nå ut till andra. Om så bara för någon. Så det finns ingen baktanke. Ingen genväg till vår egen själens ro. Men om bara ett enstaka ord kan få mig, dig eller någon i din närhet att leva lite lyckligare eller göra världen lite finare. Då gläds jag lika mycket. 

För världen vi lever i behöver nog lite mer kärlek just nu. Frid i våra sinnen för att lyckas skapa balans i en tid som många av oss ser som turbulent och oviss. Det är svårt att förneka att det är en svår tid för världen, men det händer också lika mycket positivt och att skapa denna mentala värdsliga förändring vill jag tro är möjlig. Jag kan inte göra allt, men jag kan göra något. Skriva ut mina tankar. Mina ord om världen. Dela med mig av min kärlek till livet, världen, familjen, vännerna och inte minst, min Piedra. 

Nyår är ett bra tillfälle att reflektera. Men om jag får önska, så önskar jag att år 2017 är ett år då fler vågar ta steget att inget annat göra än att ibland bara stanna upp. Stanna upp från vardagens brus och bara lyssna. Lyssna på löven som sitter på årtionden och hundratals år av visdom. Lyssna på havets krafter, som känner varenda sten och fisk i världens hav. Lyssna på vindens vinande sus som har rört vid all världens människors kinder. Lyssna på dig själv som besitter livets gåva att ta in allt detta. Sen är det upp till dig, mig, eller vem som helst att, om så bara ibland, offra sin tid i vardagens brus. Att lyssna är att iaktta. Att iaktta skapar tänkande. Att tänka skapar förståelse och att förstå ger oss ett verktyg att skapa balans i vår vardags ofta stressande verklighet. Resten är upp till oss. 

Kindness in words creates confidence.
Kindness in thinking creates profoundness.
Kindness in giving creates love.
/Lao Tzu

 

 
Lifeasitis Livsfilosofi Själensro Tankar
0 kommentarer